Fordele og Ulemper ved motionscykel

Overvejer du at købe en motionscykel? Der er faktisk mange fordele ved at bruge denne type træningsudstyr til at komme i gang med din træning og komme i bedre form. Der er selvfølgelig også en anden side af enhver mønt. Det er vigtigt både at overveje fordelene og ulemperne inden man køber træningsudstyr og især indendørs motionscykler.

Fordelene

God motion – At cykle på en indendørs motionscykel er en fortræffelig måde at få aerobic motion på. Derudover, hvis du køber en stående motionscykel, hellere en end liggende motionscykel, får du også en god anarobisk og styrkende træning.

Småt udstyr – En motionscykel er en af de mindste typer af indendørs træningsudstyr. Det betyder at de ikke fylder så meget plads, som andet udstyr som for eksempel et løbebånd eller en crosstrainer. Som en bonus behøver du ikke bekymre dig om at slå hovedet, hvis du træner i din kælder.

Sikkerhed – En indendørs motionscykel er et sikker træningsredskab. Faktisk, så er der ikke så mange måder at komme til skade på. Du behøver hvert fald ikke bekymre dig om at falde på cyklen eller slå hovedet, hvis du ikke kører med cykelhjelm. Du skal heller ikke bekymre dig om trafik eller andre cyklister på gaden. Heller ingen fodgængere kommer i vejen, når du træner på din helt egen motionscykel.

Vedligeholdelse – De fleste motionscykler er helt simple at vedligeholde. De er enkle i designet og kræver ingen teknisk uddannelse at vedligeholde og går meget sjældent i stykker. Selvfølgelig betyder det også at, desto enklere en motionscykels design er, desto nemmere er den at holde ved lige.

Fair priser – Du kan altid vælge at købe den dyreste model på markedet, såfremt du ønsker det. Men, der er også mange muligheder for at holde et fair budget og købe en cykel til en overkommelig pris. Derfor kan du hurtigt få god motion, uden at sprænge budgettet.

Komfort – Sidste men ikke mindst må man nævne at en af de bedste fordele ved at have en indendørs motionscykel i din bolig, er komforten ved at kunne tage den frem når som helst. Du skal ikke bekymre dig om bakterier, forstyrrelser fra andre motionsister og mange andre ting, når du træner på din helt egen private cykel.

Ulemper

Kedeligt – En indendørs cykel efterlader ikke meget plads til variation. Hvis du er sådan en type person, der ønsker variation i din træning, bør du måske også have andet udstyr til rådighed.

Distraktioner – Du får måske ikke altid den mest effektive form for motion, hvis du cykler foran dit tv. Hvis du går til et rigtigt spinninghold, vil der være motiverende musik, en træner og andre motionister du skal cykle mod.

Ondt i rumpen – Vi kan ikke undgå at komme forbi emnet. Når du begynder at træne på en motionscykel vil du få ondt i rumpen. Som alle andre typer af træning, vil man få ømme muskler når man starter ud – en motionscykel er ingen undtagelse.